Какво трябва да знаем за терасата

поддръжка балкон

Подръжка на тераса

Редовното почистване на терасата води до по-лесната и подръжка. Използването на правилните препарати ще ви спести време и труд. А, и резултатите ще са отлични.С което ще запазите поддръжка балконнейният чар. Ако, обаче терасата ви е стара и вече доста захабена и почистващите химикали няма да могат да помогнат в този случай.

Решение

Решението е да наемете майстор или фирма с която да обновите старата тераса. И да се отървете от трудоемката задача да я поддържате. А и препаратите който влагате е пълна загуба на средства и труд. Ако все пак сте решили да ремонтирате терасата ето и някои важни стъпки:
–Първо трябва да знаете с какъв бюджет разполагате.
–Следва избора на майстор или фирма която да извърши ремонта може да поискате оглед и оферта.
–Изберете подходящи плочки за пода стените и тавана с какъв подходящ материал да бъдат направени. В зависимост от това дали сте решили да остане отворена или ще поставите дограма на терасата.

Плюсове и минуси

Плюсове и минуси:
При затворен тип тераса с дограма можете да я използвате и през зимата. Това води до по-малки сметки за ток. За помещението с която граничи с нея и използването на простора.
При отворен тип като вече споменахме сметките за ток са по високи. Невъзможността да използвате простора чистенето на сняг и др.
Това са едни от плюсовете и минусите на двата типа тераси.
След като сте решили какво да правите консултирайте се и с майсторите които могат да дадът и много полезни съвети.
Препоръчително за отворен тип тераса. Плочките да са гранитогрес и с знак студоустойчиви и ако, под вас има усвоена тераса е желателно да се направи и хидроизолация.
Не забравяйте когато се сдобиете с новата си тераса е че подръжката и избора на почистващи препарати са най важни. С което ще удължите нейния експлоатационен период и чар.

Цени и услуги за усвояване на тераси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *