Гипсокартон

Гипсокартон плочите са широко разпространени в днешни дни в строителството. Използването на хартия и гипс за изработката на плочи датира от 1986 г. за първи път те намират приложение в Aмерика.Строителен материал който успешно се прилага и произвежда в над 50 държави. Гипсокартона е много функционален при и изправянето на стени, прозорци, за изолация с вата, предстенна обшивка, подпокривни пространства, тавани,фигури за интериора,ниши,скрито осветление. Успешно заменя гипсовите мазилки евтин материал който все повече е предпочитан за ремонти на жилища,къщи,индустриални сгради,заведения,не се изисква време за съхнене както при мазилките което дава възможност на ремонта да приключи в значително по-кратки срокове.Гипсокартон плоскостите имат и широк спектър на използване.

Видове плочи

Обикновен Цвят бял който се предлага с дебелина от 6 мм до 12,5 мм (сухи помещения)
Пожароустойчив за помещения с риск и опасност от запалимост цвета на плочите е червен
Влагоустойчив-който се препоръчва за влажни помещения зелен цвят на плоскостите
Екологично чисто изделие с добра шумоизолация и топло-изолация с качество да поема и отдава влажността в помещенията с което помага за качеството на въздуха

Лесен монтаж
необходими материали за направата на гипсокартон конструкция
Ud профили
Cd профили
дюбели
окачвачи
рапиди
копчета
гласфазерна лента
шпакловъчна смес за фугите

Основни приложения на гипсокартон

Ремонт на апартамент

Окачен таван от гипсокартон
-Преградни стени
-Предстенни обшивки конструкция,лепене,

Предимства:

-Бърз монтаж
-Безвреден за хората
-Големи възможности за декорация
-Идеална основа за боядисване,лепене на тапети,лепене на плочки

-Вградено осветление мултимедия,въздуховоди

Вики-строй ще ви консултира по всеки въпрос относно сухото строителство обадете ни се сега 0879 28 13 36.

Монтаж на гипсокартон на ниски цени

Преградна стена от гипсокартон                      

гипсокартон

Изработката на преградна стена започва с монтажа на хоризонталните и вертикални профили на под конструкцията на разстояние 600 мм. Монтираме долния хоризонтален профил.Нивелираме вертикалните релсови профили и горния профил с дюбели. След това от едната страна на преградната стена се монтират гипсокартонени плоскости. Дебелината на изолацията зависи от широчината на избраните профили на под конструкцията.Отворете рулото от вата ,отрежете рулото с един сантиметър по дълго от измерената височина на преградната стена от пода до тавана започнете полагането на изолацията от горния хоризонтален профил като я притискате към вертикалните и хоризонтални профили до пода на под конструкцията. Наредете с изолацията всички участъци от под конструкцията.След като сте монтирали вата преминете към монтирането на гипсокартон плочите от другата страна на преградната стена листовете винаги трябва да се разминават. След това шпакловайте. Нанесете шпакловъчна смес на мястото на съединяване на двете плоскости с помощта на шпакла сложете лента и отново нанесете материал. След изсъхване фугите се обработва отново с смес.