Идеи за ремонт на баня

Идеи за ремонт на баня

Идеи за баня

Цялостен ремонт на баня с разделяне на суха и мокра част посредством линеен сифон и стъклен параван.

Баня с линеен сифон и стъклен параван

Ден първи

Отстраняване на старите мивка,тоалетна чиния,смесители и водопроводната инсталация.
След това подготвяме трасето за новите полипропиленови тръби и изграждането на нова инсталация.

Ден втори

За вторият ден се планира премахването на старите плочки и замазката на пода. За да подновим старите тръби за отпадни води и позиционирането на линейния сифон на правилното място.

Трети ден

Полагане на новата замазка с наклон към линейния сифон изключително отговорна задача. Която трябва да гарантира че водата в банята ще се отича в сифона а няма да се отича в някой ъгъл. След като пуснем трите посоки за наклон към сифона от всички ъгли на помещението към него. Накрая ще имаме завършена замазка с правилно зададени наклони.

Ден четвърти

Подготвяме стените за изправяне като нанасяме бетонконтакт. Който гарантира здравината на връзката между бетоновата стена и материала който ще използваме за изравняване на повърхността. Варов разтвор или лепенето на гипсокартон

Ден пети

След изсъхването на грунда. Измазваме стените с варов разтвор като за целта пускаме нивелирани майки които ще водят до идеално права повърхност. Ако сме избрали варианта да работим с гипсокартон полагаме топки от гипсово лепило на стената на разстояние една от друга на 15 см. И полагаме листа като причукаваме с нивелир до желаното положение.

Суха и мокра част

ремонти

Суха част

Сухата част от банята е часта която остава суха при ползването на душа пред мивката и тоалетното казанче.

Мокра част

Мократа част е тази пред душа която е преградена със стъкления параван. И не позволява на водата да залее сухата част.

Ден шести

През следващите три дни се занимаваме с дейности,които изискват технологично време между отделните етапи. В първия ден отстраняваме коритото на линейния сифон и нанасяме по целия под и долната необлечена част на стените,слой течна хидроизолация. На втория ден монтираме обратно коритото на линейния сифон обработваме го с бетонконтакт нанасяме втори слой хидроизолация. След третия слой на третия ден вече сме готови за лепене на плочките по пода.

Цялостният ремонт на баня продължава изцяло с лепенето на плочките по стените и фугиране. Важно фугата между сифона и плочките запълваме с цветен силикон за по голяма сигурност. Изграждаме таван от гипсокартон или растер таван с влагоустойчиви панели. Монтаж на смесител и душ системата ,тоалетна, шкаф и други.
Монтаж на стъкления параван е последното от нашия ремонт на банята. Монтираме носещите профили за стената и пода. Уплътняват се носещите профили със силикон,което ще гарантира че няма начин водата от душ пространството да премине през паравана към сухата част. Монтираме и аксесоарите в банята и желаният резултат е постигнат.

Важно

Не забравяйте че ремонта на банята е дългосрочна инвестиция и трябва да бъде направен по най добрия начин за вас.

Искрено се надяваме че този проект сме показали удобствата и предимствата от използването на линеен сифон. И как с неговата помощ и посредством стъклен параван можем да разделим банята на суха и мокра част без необходимост от поставянето на втори сифон.

Youtube канал

Ръководства уроци и техники за ремот на: Ремонт на апартамент ремонт на баня ремонт на къща гипсокартон,шпакловка,боядисване,топлоизолация,Вик,отопление.

Видео канал

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *