Полезни съвети

грундиране

Боядисване

Подготовка на стаи за боядисване

Внимателно подготвяне на помещението, което ще се боядисва, ще ми спести усилия и време и ще ни създаде Комфорт на работна атмосфера. Внимателно полагане на предпазните материали ще направи резултата да изглежда професионално и ще предотврати излишното разхвърляне на вашия дом.
Стъпка 1 събиране на мебелите в средата на стаята и покрийте и тях и пода, за да ги предпазите от петната боя.

облепване

Стъпка 2 закрепете с лента по ръбовете и листовете найлон, след което покрийте с тях мебелите и пода.
Стъпка 3 Използвайте хартиено тиксо за местата, които не желаете да бъдат боядисани като врати, дограма и настилки, и за отсичане на стените. Рамките на дограмата трябва да се маскират на линията, която се пресичат със стените.

Боядисване стъпка 1 приготвяне на боята.

Боите се утаяват, докато стоят по рафтовете. Затова трябва да ги разместим много добре с бъркалка, преди да започнем да боядисваме. За да предпазим очите си от химикалите, трябва да носим предпазни очила.

отсичане таван

Стъпка 2 боядисване на ъглите на тавана.
Трябва да започнем боядисването от тавана. Трябва да боядисваме ъглите на тавана и пресечните линии на таван с четка за отсичане, преди да започнем да боядисваме други части.
Стъпка 3 нанасяне на боя върху валяка .
Потапяне валяка в боя и го движим върху решетка за изцеждане за равномерно разпределение на боята, за да се освободим от излишното количество боя по него.
Стъпка 4 боядисване на тавана.

Боядисване таван с валяка.

След като времето за изсъхване, отбелязано върху опаковката, изтече, можем да повторим същата процедура за нанасяне на втори слой.

отсичане стени

Стъпка 5 боядисване на контурите.
Преди да боядисваме стената трябва да боядисваме контурите на пресичане на линиите, които преди това сме маскирали, като например рамките на вратите и прозорците и контакти. За да избегнем разлика в цвета, трябва винаги първо да боядисваме контурите, а след това останалите части.
Стъпка 6 след контурите.
Очертаване мястото, което предстои да бъде боядисано, за да се получи добре.
Стъпка 7 боядисване на стената.
Боядисване стената, като движим валяка нагоре-надолу по права линия, без да го натискаме твърде силно.

боядисване латекс

Стъпка 8 разнасяне на боята по стената.
Повтаряйте предишните стъпки бързо, без да слагате повече боя по валяка. Целта на процеса е да се разнесе равномерно излишната боя по повърхността на стената и да се получи по гладка повърхност.
Стъпка 9 завършващо покритие.
След като времето за изсъхване, отбелязано върху опаковката, изтече, трябва да повторим стъпките.
Съвет
Преди да започнем да боядисваме, трябва да омекотим четката и валяка, като ги накиснем, за да намалим опасността от полепването на косми по стената, която боядисваме. Също така можем да избегнем полепването на косми от четката/ валяка, като ги загладим с на косми от четката/ валяка, като ги загладим с помощта на шкурка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *